Békésszentandrás és környéke

 

A történelmi magyarország közepe rengeteg látnivalót kínál az érdeklődőknek. A Holt-Körösök csendes vidéke kellemes nyugalmat biztosít a pihenőknek. A víz és a közvetlen környezete számos lehetőséget ad a túrázó és sportolni vágyó vendégeknek. Ismerd meg a Békésszentandrást és a környéken fellelhető lehetőségeket!

Foglald le a szállásod még ma!

+36 30 313 3264

Rózsa Sörkert - Szent András Sör

A Szent András Sör székhelye és otthona a békésszanetandrási Rózsa Sörkert, ahol mindig ihatunk a frissen csapolt és különleges helyi sörökből. Egy korsó, finom meggysörre mindenképpen érdemes betérni, ha a környéken járunk.

www.szentandrassorfozde.hu

Hajókázás a Körösön

A Körösök élővilágát könnyedén felderíthetjük a KATALIN II. sétahajó fedélzetén. Közel 30 éve üzemel a Szarvasi Arborétum kikötőjéből induló 50 személyes hajójárat. Idegenvezetéssel egybekötött, kellemes kikapcsolódást nyújt a hangulatos Holt-Körösön.

www.katalin2.hu

Szarvasi Arborétum

Kellemes napsütéses időben érdemes meglátogatni a 82 hektáros területen fekvő Szarvasi Arborétumot. Az Arborétum gyűjteményben közel 1600 fa- és cserjefaj található. A fák és a cserjék mellett kb. 250 lágyszárú növényfaj fordul elő a területen. Ezen felül közel 150-re tehető a madárfajok száma, amelyek egy része átvonuló vagy csak időszakosan megjelenő. Élnek itt emlősállatok is: rágcsálók, vakondok, sünök, nyulak, s néhány őz és róka.

 

www.szarvasiarboretum.hu

Mini Magyarország

Hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország. Hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a szemünk előtt.

 

www.minimagyarorszag.hu

Biciklitúra és sport

A kiépített kerékpárösvény és a Körös menti gát tökéletes terepet kínál kirándulásra, biciklizésre és sportolásra. A 30 km hosszú holtág pedig kitűnő lehetőséget nyújt evezésre, kajak- és kenutúrákra, egyéb vizisportokra is.

Horgászat

A Kákafoki- és Bikazugi-holtág a környék legjobb horgászhelye. Ponty, harcsa, amur, süllő, dévérkeszeg él itt legnagyobb számban. A Holt-Körös igazi paradicsom a horgászni vágyók számára. Stégünkön te is megtapasztalhatod a helyi pecázás élményét.

Szarvasi Vízi Színház

A Szarvasi Vízi Színház Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel egy remekbe szabott új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak.

 

www.viziszinhaz.hu

Szárazmalom

A szarvasi szárazmalom Magyarországon a XIX. század közepéig legelterjedtebb, ókori típusú malomtípus egyik utolsó képviselője. Azért nevezik "száraz"-nak, mert meghajtása nem vízi erővel, hanem igaerővel történt.

 

Telefonszám: +36 66/216-609

Cím: Szarvas, Ady Endre utca 1/1.

Nyitvatartás: kedd-vasárnap: 10 - 16 óráig